Symaskinsolja & Bensin i margarin! Bluffen med Becél! Ät naturligt smör!

Jag har läst en hel del av det här förut, och undvikit margarin sedan jag var liten (för att jag alltid tyckt att det smakar vidrigt), men den här texten behöver spridas! Tänk på er hälsa och ät inte alla de här äckliga kemikalierna.

Jag vet att ”allt är gjort av kemikalier” men jag tror vi alla kan vara överens om att det inte är hälsosamt att dricka bensin, blekmedel eller aceton, ELLER att det är bra för miljön att skövla regnskog…

Becél och liknande margarin är INTE bra att äta, så välj bregott eller smör istället och kör på moderata mängder om du nu vill tänka på kaloriintaget.

Helena Palena

MargarinfabrikenVälkommen till fabriken där man försöker få margarin att likna smör!

Här tillverkas svenskt Becel, Flora, Lätta och Milda-margarin. Inte så flott – Bilderna inifrån Unilevers fabrik i Helsingborg visar på en miljö som mer liknar ett kemiskt laboratorium än en matfabrik. Här är det margarin som har läckt ut på golvet.  

Förutom vatten så är den största ingrediensen i svenskt margarin och lättmargarin palmolja. För att kunna odla palmolja röjs det tusentals kvadratkilometer regnskog årligen, där både djurliv och växtliv får betala med sitt liv. När det skövlade området sedan kultiverats och dom odlade palmerna växt färdig skickas palmerna till ett raffinaderi där oljan genomgår kemiska processer, bland annat blekning. Man häller sedan över oljan i stora pråmar, som ofta fraktat andra kemikalier i samma behållare med undermålig rengöring däremellan. Vad har margarin och toalettstolar gemensamt? När den allt annat än trevliga sörjan sedan anländer till en…

View original post 854 fler ord

Annonser

2 thoughts on “Symaskinsolja & Bensin i margarin! Bluffen med Becél! Ät naturligt smör!

Kommentera gärna! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s