Nytt, nytt, nytt!

I morse fick jag ett extremt ledsamt besked, så den här dagen har gått åt att ta det lugnt och försöka förstå. Försöka kontrollera min reaktion och acceptera. Men jag orkar inte känna så mycket och så starkt så länge, och för en gångs skull är jag glad över min förmåga att ”stänga av”. Det kan verka känslolöst men jag lovar att det är precis motsatsen.

Då ska vi se: det var verkligen ett tag sedan jag skrev nu! Sedan förra fredagen har jag iallafall gjort en hel del, bland annat fortsatt försöka anpassa mig till att bo här, komma underfund med hur mina rutiner och vanor ska se ut, var/vad jag ska handla och äta… Det tar lite tid att lära sig!

Förra helgen träffade jag en hel del nytt folk, dels på fredagens Earth Science Mixer med de andra studenterna på geologiavdelningen, en liten drink med ett gäng andra utbytestjejer och dels på lördagens ”potluck-party” (knytkalas) hemma hos min mentor Caitlyn, och det var jätteroligt. Jag njuter verkligen av att träffa nytt folk, det stimulerar mig att lära känna mig själv bättre!
Under veckan har jag som sagt försökt komma in i en rutin, lagat lunchlåda och tränat (lite lätt för att inte återkalla förkylningen). I måndags gick jag för att få nyckeln till mitt kontor (hur coolt är det för övrigt inte att jag får ett sånt?!) och då lyckades Andrew, som också startar en Master med min handledare nu, vara där samtidigt – vi ska dela kontor och kom riktigt bra överens på en gång! Tror det kommer bli bra. 🙂

Jag har också dumpat en av mina kurser (Newfoundland folklore) eftersom jag insåg att jag inte behövde så många kurser och den visade sig inte riktigt vara min kopp thé (är nog lite för mycket tekniker/vetenskapskvinna). Men å andra sidan så är oljeprospekteringskursen sjukt intressant och labbarna i malmtypskursen riktigt stimulerande, så jag är fett nöjd med det. Tur för mig att jag gjorde fältkursen som en av mina tre kurser för hösten! ^^

En annan rolig sak jag gjort var att gå och dansa! Det finns inte riktigt lika stort och avancerat utbud här som i Luleå, men de dansar ändock LindyHop och det ska bli kul att jobba på min minst utvecklade dans! Härligt att höra lite swingtoner också, blir lätt lite mycket av house/remixer/elektro i hörlurarna annars.
Däremot har jag varit förkäzlig på att ta bilder, tror jag är så upptagen att uppleva allt att jag glömmer fota för att visa för andra, haha! Säger som jag troligen gjort varje inlägg i det senaste: jag ska bättra mig! 😉

I onsdags tog Nicki med mig ut på en överraskning – Kanada’s östra udde! Blåsigt men vackert och härligt vilt!

2014-09-10 19.19.46 2014-09-10 19.33.38

I torsdags for vi på en liten field trip med oljekursen till Bell Island – en liten ö som man åker färja till bara 15min utanför St John’s. Vi ritade av en häftig sedimentär bergshäll och kollade på resterna av en gammal järngruva. Tog självklart en fånig bild också.

2014-09-11 16.02.56

2014-09-11 16.03.42

Men nu är det nog med landskapsbilder och duktigt pluggsnack – ikväll är det lördag och jag ska ut, ha kul och inte tänka på något annat än att vara glad.

Kommentera gärna! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s